Klubi nihutas latti kõrgemale

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Metalli saalihokimeeskond teeb tänavu kaasa esiliigas. Mullu aste madalama liiga viiendana lõpetanud viljandlastel aitab uuele mängutasemele jõuda tartlasest treener Markus Mekk (vasakul).
Viljandi Metalli saalihokimeeskond teeb tänavu kaasa esiliigas. Mullu aste madalama liiga viiendana lõpetanud viljandlastel aitab uuele mängutasemele jõuda tartlasest treener Markus Mekk (vasakul). Foto: Elmo Riig / Sakala

Artikkel ilmus 6. oktoobri «Sakala» paberväljaandes.

Viljandi saalihokimeeskond on sokutanud end novembris algaval hooajal kodustel meistrivõistlustel vabatahtlikult kõrgemasse seltskonda ning kutsunud selle tarvis abiks tartlasest juhendaja.

Seni Eesti meistrivõistluste teises liigas kaasa löönud ning mullu seal viiendana lõpetanud Viljandi Metalli saalihokiklubi eestvedaja Hannes Ilves tunnistas, et avanenud pakkumine võeti vastu, loomaks noortele mängumeestele arenguks vajalikke eeldusi.

«Meil on viis noortekoondise vaateväljas olevat U-19 klassi mängumeest, kes käivad koondisega turniiridel ja laagrites,» lausus Ilves.

Ehkki Viljandi Metalli noortevõistkonnal mullusest hooajast kuigi säravaid tulemusi ette näidata pole, ei peitu selle põhjused klubi juhi ja noortemeeskonna treeneri sõnul poiste oskustest. «Kaheksa poisiga hooaega ei võida,» tõdes ta.

Sellest hoolimata loodavad siinsed saalihokiharrastajad luua noorte ning teise liiga kogemustega meeste sümbioosi, mis tagaks Viljandi Metallile debüüthooajal eelkõige esiliigasse püsima jäämise, aga võib-olla lubaks korda saata veidi enamatki.

«Medalit loota oleks liiga optimistlik,» möönis Tartust värvatud treener Markus Mekk. Ligemale 14-aastase mängukogemusega ning koduses meistriliigas eri koosseisudes hõbedat ja pronksi teeninud Markus Mekk on varem ülikoolilinnas juhendanud teise liiga ja noorte võistkondi.

«Vajasime autoriteetset, kindla sõna ja võimalikult rohkete teadmistega treenerit. Markus vastab nendele tingimustele,» kinnitas Hannes Ilves, kes täitis varem ise juhendaja kohustusi. «Tal on mängijana ja treenerina suuremad kogemused, aga peamine eelis on tema nõudlikkus: meie treeningud on muutunud varasemast intensiivsemaks ja distsiplineeritumaks.»

Klubi eestvedaja rääkis, et sõbralik õhkkond kippus pärssima töist meeleolu. «Semutsemine ei tule mingil juhul kasuks,» tunnistas Hannes Ilves vana tõde, et demokraatial pole tulemusele ja arengule orienteeritud spordivõistkonnas kohta.

Markus Mekk on viljandlastele teadmisi jaganud ligemale kuu. Tema ütlemist mööda seisab ees veel palju tööd, aga seis on lootusrikas. «Potentsiaali on tublisti, mängijate tehnilistest oskustest piisab ka esiliigas osalemiseks. Edu tagavad taktika ja distsipliin, teisisõnu see, kuidas mehed teadmisi kupli alla salvestavad ja juhistest kinni peavad,» kõneles Markus Mekk.

Treener ei arva, nagu jääksid teisest liigast astme võrra tugevamasse siirdunud viljandlased seal ilmtingimata peksupoiste rolli. «Usun, et play-off’i mängudele jõudmine pole ulme.»

Markus Meki sõnul on mängu iseloom esiliigas sootuks erinev. «Olen niisuguse ülemineku omal nahal läbi elanud, kerge see ei tule,» lausus ta. «Jookse-viska-tegevus asendub üha enam taktikale ja võistkondlikule tegevusele tugineva mänguga,» teatas ta.

Treeneri jutu järgi tingib selle ennekõike pikem mänguaeg: väsimuse tõttu kiputakse tegema rumalusi ja eksima. Kui teises liigas peetakse kohtumisi veerandtunniste kolmandikena, siis esiliigas mängitakse ühte kolmandikku viis minutit kauem. «Need viis minutit on väga rasked,» teab Markus Mekk.

Eesti saalihoki meistrivõistluste esiliiga mängud algavad novembris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles