Judokad tegid võiduka alguse

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
oli üks kolmest Tartu sügisturniiril võidutsenud Viljandi judokast. Pilt on tehtud Viljandis treeningul, kus tema sparringupartneriks on Pille-Riin Lahesalu.
oli üks kolmest Tartu sügisturniiril võidutsenud Viljandi judokast. Pilt on tehtud Viljandis treeningul, kus tema sparringupartneriks on Pille-Riin Lahesalu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi judokad alustasid võistlusterohket hooaega laupäeval Tartus kümne auhinnavõiduga.

Kümnendal Tartu sügisturniiril tegi kaasa 16 Viljandi spordikoolis harjutavat ja klubi Taifu liikmeskonda kuuluvat noorsportlast. Peale Viljandimaa esindajate kolme võidu pälvisid meie noored veel viis hõbedat ja kaks pronksi ning ühe tubli viienda koha.

Oma võistluskaalus teenisid kulla Regiina Kappet, Kristel Naelso ja Raido Õnne.

Viljandi spordikooli noortetreeneri Viljar Kanneli sõnul oli võitjatest suurim üllataja Regiina Kappet — mitte niivõrd võidu, kuivõrd agressiivse maadlusstiili tõttu.

«Tatamil käis sootuks teine Regiina kui see, keda oleme harjunud nägema treeningutel. Suurepärases võistluses tulid kõik võidud puhaste heidetega ning ennekõike tänu tugevale ja osavale haardele,» kõneles Viljar Kannel. «Juudo algab haardest.»

Kogenud treener lisas, et õpilase hea esitusega kaasnenud tunnustusest kuulub suur osa Sveta Kazantsevale, kes parandab harjutuskordadel tüdrukute juudotehnikat. «Sveta lihvib just haardesse võttu, ta tunneb suurepäraselt juudotehnikat,» kiitis Kannel abilist.

Alla 48-kiloste seas kulla teeninud Regiina Kappeti kõrval võidutsesid Viljandi noortest Kristel Naelso üle 57-kiloste neidude kehakaalus ning Raido Õnne alla 55 kilogrammi kaaluvate noormeeste seas.

«Kristel ja Raido tegid nädal varem kaasa Poolas tugeva koosseisuga turniiril, nii et nendel oli hooaeg alanud juba veidi varem,» tähendas Viljar Kannel. «Mõlemad näitasid Tartuski tatamil initsiatiivi ja tarmukat maadlust.»

Tartu sügisturniiril teenis teise koha viis Viljandimaa noort, ent õnnestujate kõrval leidus neidki, kellel finaalkohtumine läks veidi untsu.

Ühe eneseületajana märkis treener Viljar Kannel alla 32-kiloste tütarlaste finaalis valitsevale riigi meistrile alla jäänud Elise Otsa. «Elise kaalub alla 25 kilogrammi, kuid tüdrukute esimene kaal oli neil võistlustel 32 kilo,» selgitas treener. «Õigupoolest läks temalgi finaal veidi aia taha, ent kokkuvõttes võib temaga väga rahul olla,» lisas ta.

Alla 36-kiloste neidude kaalus oli teine Triinu-Liis Sepp, alla 57 kilogrammi kaaluvate seas lõpetas Pille-Riin Lahesalu samuti teisena. Alla 66-kilostest noormeestest oli teine Venno Austrin ning raskekaalus sai sama koha Joosep Voll.

Pronksimehed olid sedapuhku Kenner Saar ja Mait-Eduard Metsar. «Kui Kenneri turniirile jättis jälje viirus, siis kolmandat aastat harjutav Mait-Eduard avas Tartus oma medalikonto, mis saab loodetavasti peagi täiendust,» rääkis Viljar Kannel.

Omamoodi vägitükiga sai hakkama Äli Agnes Järve. Et

B-klassis oli Tartus neidude esimene kehakaal 48 kilogrammi, tegi ta kaasa alla 38-kiloste noormeeste seas. Teel poolfinaali alistas ta poisid puhaste heidetega ning andis poolfinaalis korraliku lahingu Võrust pärit Eesti meistrile Egert Kiisale. «Oli enam-vähem võrdne kohtumine, kuid Äli sai kerge põlvetrauma ning kolmanda koha finaali me teda ei lubanud,» selgitas Viljar Kannel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles