Kes «Kakerdusel» pole käinud, ei ole elu näinud

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuendat korda teoks saanud motokrossientusiastidele ja eelkõige harrastajatele mõeldud üritus on kujunenud peoks, mis liidab endisi, praegusi ja tulevasi krossisõitjaid.
Kuuendat korda teoks saanud motokrossientusiastidele ja eelkõige harrastajatele mõeldud üritus on kujunenud peoks, mis liidab endisi, praegusi ja tulevasi krossisõitjaid. Foto: Madis Luik

Kolm päeva Viljandimaal hullanud motokrossisõbrad, harrastajad ja tegevsportlased täitsid Holstre-Nõmme raja ja selle ümbruse kõrvu paitava mootorisurinaga ning pakkusid publikule ja fännidele adrenaliinist tulvil hetki.

Pärast mullust flirti heategevusliku motokrossiga «Tanel Leok ja sõbrad» olid tänavu kuuendat korda peetud mehaanikute mitteametlikud maailmameistrivõistlused ehk MMM taas iseseisev ettevõtmine, ent varasematest veel mahukama programmiga.

Reedel Viljandis enduro proloogiga alanud ürituse esimesel oskuste kontrollil pani end proovile poolsada ratturit. Tavaklassi finaalis osutus parimaks Aivar Org, Pro klassi sõitjate seas polnud vastast Martin Leokile.

Juba samal õhtul liikus võistlejate karavan MMM-i põhipessa Holstre-Nõmme rajale, kus mängiti üle mitme aasta taas motopalli.

Holstre-Nõmme esimene tõsine võistluste päev oli küll päikseline, kuid porisel rajal kujunes sõitmine iseäranis raskeks just väikestele sõitjatele ja nende vanematele, kel tuli poisse rajal püsti aidata. Kõik pidasid vapralt vastu ja karikasarja punktidki said jagatud. Juunioride 50 cm³ arvestuses võitis Mikk-Martin Lõhmus ja 50 cm³ võidu pälvis Andren Kaju.

Seejärel pääsesid lahingusse MMM-i põhiklassid. Rajal rassiti küll võidu nimel, kuid Ässade, Ägedate, Tuusade ja Tähtede sõidus jagati traditsiooni järgi esikolmikukohad välja loosi alusel. Rajal käisid ka klasside Naised, Veteranid 40+, Veteranid 50+ ja Retro/Classic sõitjad. Nende seas krooniti võitjaks Merilin Lehe, Andres Krestinov, Väino Lensment ja Teet Vare.

Õhtu hakul pääsesid metsa alla möllama endurosõitjad ning võistluspaika naasid ka keskpäeval teele saadetud motoorienteerujad.

Tänavuse MMM-i kolmanda päeva võidusõidud olid enamjaolt tõsised. Noorteklassidele 65 cm³ ja 85 cm³ oli see Eesti meistrivõistluste etapp. Väiksemate klassis oli Holstre-Nõmmel võidukas Andreas Hiiemägi ning suuremate seas leedulane Dovydas Karka.

MX Open ja MX B klassi ühises stardis läks esimesena nimetatute arvestuses esikoht Karel Kutsarile ning teiste seas Reiko Kikasele. MX C klassis oli parim Fred Tobreluts. Klassis MMM/MX D sai võidu Anti Liibert ning Mini MX ratturitest, kes pidid teises sõidus alanud paduvihma tõttu kõvasti poris kaevama, oli võidukas Tanel Turro. Nobedamad sidemehed olid tänavu Priit Kurg ja Erkki Kõiv. Teerullidest, kes pressisid end teises sõidus sõna otseses mõttes läbi muda ja vihma, võitis Ülar Karing.

Üks kaalukamaid sõite oli pühapäeval Viljandimaal sarja «Honda racing motokrossi karikas» finaaletapp. Enne viimast etappi oli kolmel sõitjal võimalus sari võita. Liidrina läks viimasele etapile Läti krossisõitja Janis Karklins. Ehkki lätlasel ei õnnestunud lõpetada esikolmikus, piisas talle ka neljandast kohast, et teenida nimetatud sarja võit ja peaauhind, Honda krossitsikkel.

Kuuendat aastat teoks saanud MMM ehk — nagu seda hellitavalt nimetab suuresti endistest tegevsõitjatest koosnev korraldustoimkond — «Mulgikrossikakerdus» tõestas oma elujõulisust. «Kes MMM-il pole käinud, pole elu näinud!» armastavad hõigata selle ürituse organisaatorid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles