Tõmbetuultes kultuuriakadeemia ehk Mure ei uinu magama

, endise Viljandi kultuurharidustöö kooli vilistlane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õppeasutuse ajalugu ulatub aastasse 1952, kui loodi Tallinna Kultuurharidusala Kool, kus hakati koolitama spetsialiste raamatukogude ja kultuurimajade jaoks. Täna ei kujuta Viljandit ilma kultuuriakadeemiata isegi ette, kuigi tulevik pole selge.
Õppeasutuse ajalugu ulatub aastasse 1952, kui loodi Tallinna Kultuurharidusala Kool, kus hakati koolitama spetsialiste raamatukogude ja kultuurimajade jaoks. Täna ei kujuta Viljandit ilma kultuuriakadeemiata isegi ette, kuigi tulevik pole selge. Foto: Peeter Kümmel / Sakala (montaaž)

Viljandi tutvustuses mainitakse, et linna kõige tuntumad märgid on praegu pärimusmuusika festival ja pärimusmuusika ait. Lisaksin neile kultuuriakadeemia. Need on nagu kolm hõbedast paela, mis hoiavad Viljandi silti kindlalt tähelepanu keskmes.

Tuntud laulumängus on öeldud: kui poleks tal kolm nurka, siis poleks ta mu müts. Viljandi kultuuriakadeemia, pärimusmuusika ait ja folk moodustavad suurepärase kolmnurga. Nende koostöös valmib kosutav vaimutoit, mille pärast kultuurihuvilised inimesed tulevad Eestist ja teistestki maailma paikadest

Copy

Märksõnad

Tagasi üles